Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  2025 KTM 85 SX

2025 KTM 85 SX

3 minute
2025 KTM 85 SX

KTM 85 SX reprezinta o punte intre modelele 65 SX si 125 SX, furnizand tinerilor raceri platforma ideala pentru a se lansa in competitii motocross full-size, un partener pregatit sa preia stacheta si sa domine clasa 85 cc.

2025 KTM 85 SX este dezvoltat pentru a se apropia cat mai mult de o versiune la scara mica a unui vehicul KTM Motocross de capacitate mare, fiind testat international in Europa, America de Nord si Australia. Rezultatul este un dirtbike 65cc care nu doar arata ca fratii mai mari, dar se si comporta precum modelele din categoria mare, impartind aceeasi calitate inalta si atentii la detalii.

Pentru sezonul 2025, KTM 85 SX a fost actualizat semnificativ pentru a imbunatati caracteristicile de manevrabilitate, pentru a creste increderea riderului si pentru a mari performanta motorului in gama de turatii joase si medii.

Cadrul, subcadrul si bratul oscilant complet noi ofera baza pentru actualizarea fata de generatia anterioara. Bazat pe conceptul de cadru de marime mare KTM SX, cadrul din otel de inalta rezistenta integreaza parametri atent calculati de rigiditate torsionala si flexiune longitudinala pentru a asigura un feedback pentru pilot fara paralel, absorbtie a energiei si stabilitate in linie dreapta. Pachetul este completat de subcadrul din aluminiu consolidat cu fibra de sticla si poliamida, reducand greutatea per ansamblu si oferind platforma ideala pentru a integra electronica. Topologia a fost optimizata pentru rigiditate maxima, iar procesul imbunatatit de turnare reduce greutatea cu 300 grame. Aditional, un ax spate 20 mm a fost potrivit pentru a se plia caracteristicilor de flexiune a sasiului.
Noul cadru permite, de asemenea, o stabilitate mai buna la viraje si un sentiment mai plantat la acceleratia la viteza mare.

In ceea ce priveste update-urile la suspensie, 2025 KTM 85 SX beneficiaza de un nou amortizor WP XACT complet ajustabil cu tehnologie de ultima ora care se gaseste pe modelele gamei motocross de capacitate mare. Legat direct la bratul oscilant intr-un format PDS, monoamortizorul WP XACT are un punct de suport diferit fata de generatia precedenta, permitand un design mai compact pentru amortizorul spate. Acest lucru imbunatateste feedback-ul catre rideri si stabilitatea la sarituri si pe trasee dificile.

Un update notabil este cursa mai joasa a suspensiei de 289 mm in comparatie cu 305 mm fata de modelul predecesor, ajutand in mod drastic in controlul compresiei la amortizorul spate, cu un sentiment mai plantat, tractiune superioara si o manevrabilitate mai buna per ansamblu.

Pe fata, 2025 KTM 85 SX mentine furca 43 mm WP XACT USD AER de greutate usoara si dovedita in campionate. Spre deosebire de generatia anterioara, presiunea aerului este tunata la 4.8 bari fata de 5.0 bari pentru o plimbare mai lina.

Motorul optimizat imbunatateste puterea in gamele de turatii joase si medii si a crescut cuplul pentru performanta. Acest lucru este posibil datorita noii chiulase si bujii, aprindere, evacuare, toba si setari la carburator actualizate.

Schimbarile la noua generatie KTM 85 SX se extind si asupra look-ului, cu o caroserie noua mai subtire care arata ca cea a modelelor din gama KTM SX de capacitate mare. Noul aspect este, totodata, functional, permitand un contact mai bun cu cizmele riderilor tineri la pilotarea din picioare. Scaritele noi, radiatorul mai mare si clemele triple imbunatatite se adauga listei de dotari.

2025 KTM SX 85 este un alt exemplu al dedicarii KTM pentru mini-cross, cu aceeasi cantitate de energie si atentie acordata dezvoltarii racing-ului.

Noua motocicleta 2025 KTM 85 SX va iesi de pe linia de productie din Austria in iulie si va fi disponibila la dealerii autorizati KTM din august.