Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Motocrosul Natiunilor Europene 2024 are loc pe TCS Racing Park

Motocrosul Natiunilor Europene 2024 are loc pe TCS Racing Park

2 minute
Motocrosul Natiunilor Europene 2024 are loc pe TCS Racing Park

Romania este gazda celei mai importante competitii de motocross pe natiuni de pe continentul european intre 20 – 22 septembrie. Anul trecut, tot pe TCS Racing Park au concurat si cei mai tineri pasionati ai sportului la Campionatul Mondial de Motocross pentru Juniori.

Organizatorul si reprezentantul clubului Top Cross TCS, Adrian Raduta, a precizat ca „anul trecut TCS Racing Park a fost refacut complet pentru a putea organiza Campionatul Mondial de Motocros pentru Juniori. Anul acesta vin din nou cei mai buni piloti din Europa in Romania si sunt incantat ca vom organiza din nou in Romania o competitie de top din lumea motocrosului international”.

Competitia Europeana de Motocros pe Natiuni, la masculin si feminin, va aduna in Bucuresti rideri din tari cu traditie in acest sport. Fiecare tara care participa va avea in echipa patru piloti inscrisi la clasele 85cc (doi piloti), 125cc (un pilot) si 250cc (un pilot).

Competitia cu motociclete debuteaza vineri, 20 septembrie, pe esplanada Promenada Mall, cu intrarea din strada Barbu Vacarescu. Aici urmeaza sa fie prezentate delegatiile din tarile participante. Sambata si duminica, actiunea are loc pe circuitul de motocros TCS Racing Park, situat la 25 de kilometri de capitala.

Motocrosul Natiunilor Europene a avut loc ultima data in Spania, pe circuitul de la Talavera de la Reina, la start fiind piloti din 10 tari la masculin si 12 tari la feminin. Titlul european pe natiuni a fost cucerit, la masculin, de echipa Frantei, iar la feminin de echipa spaniola.

“Sunt foarte bucuros ca cei mai buni piloti de motocros din Europa vor reveni in Romania. Sunt sigur ca lupta pentru titlul pe natiuni, atat la masculin, cat si la feminin, va fi una extrem de disputata si ca vom avea parte de mult spectacol pe TCS Racing Park”, a declarat Ciprian Popescu, organizator si reprezentantul clubului Dual Racing Team.

Accesul pentru public se va realiza in baza unui abonament, valabil pentru 21 si 22 septembrie ce poate fi achizitionat de pe platforma iabilet.ro sau, in zilele de desfasurare a curselor direct in zonele special amenajate la TCS Racing Park. Pretul abonamentului pentru doua zile este de 85 de lei, iar copiii sub 10 ani au acces gratuit.