Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  KTM duce experienta HMI pe motocicletele sale la urmatorul nivel

KTM duce experienta HMI pe motocicletele sale la urmatorul nivel

4 minute
KTM duce experienta HMI pe motocicletele sale la urmatorul nivel

KTM a lansat o noua era a arhitecturii electronice, evidentiata de tablourile de bord cu ecran tactil V80 (vertical de 8 inchi) si H88 (orizontal de 8,8 inchi), noul dispozitiv de comutare pentru ghidon si o noua unitate de conectivitate, ducand HMI-ul sau la un nivel cu totul nou de utilizare.
KTM se dedica sa ofere clientilor cea mai buna experienta de condus, prezentand elemente de top care imbunatatesc fiecare aspect al placerii motociclismului. Pentru a realiza acest lucru, KTM s-a uitat la HMI (Interfata om-masina) pentru a crea o experienta de riding mai captivanta si mai intuitiva, reducand in acelasi timp distragerile.

Tabloul de bord TFT cu rezolutie 1280 x 720 prezinta acum o functionalitate inductiva tactila nou dezvoltata, cu tehnologia ecranului legat cu acoperiri de ecran anti-reflex, anti-amprenta si anti-orbire. Acest lucru face ca interfata cu utilizatorul sa fie mai vizibila din toate unghiurile, in timp ce cele 256.000 de culori masive – comparativ cu cele 65.000 anterioare – mentin detaliile perfecte in toate conditiile de iluminare.

Ecranul tactil inductiv in sine permite accesul fara probleme si usor la informatii, indiferent de vreme sau de echipamentul de calarie. Acest lucru face ca ecranul tactil sa fie receptiv la intrari cu sau fara manusi moto. Butoanele de comanda rapida de pe ecranul tactil de pe ecranul principal elimina, de asemenea, nevoia de comutatoare auxiliare, datorita butoanelor virtuale care permit accesul la functii precum pornirea manerelor incalzite/, scaunul incalzit al pilotului si farurile de ceata in functie de model.

Ecranul permite, de asemenea, mai multe optiuni de personalizare, cu functionalitate configurabila de ecran impartit cu 5 optiuni de aspect disponibile. Acest lucru este sustinut de optiunile de ecran prestabilite, permitandu-le utilizatorilor sa aleaga intre functii adaptive de control al vitezei de croaziera, navigare pe harta, telemetrie, favorite sau muzica ca ecran de pornire principal – impreuna cu o vizualizare redusa, doar pentru elementele de baza.

In plus, tabloul de distributie a fost complet revizuit si optimizat. Dispune acum de un buton dedicat modului de rulare, un nou joystick cu 5 directii si un buton inapoi, noi butoane pentru controlul vitezei de croaziera, nou buton A/M (automat/manual) pentru modelele AMT, lumina si comutator de aprindere si noi butoane cu palete care sunt personalizabile pentru modelele care nu sunt echipate cu AMT. Noile butoane sunt, de asemenea, iluminate din spate si cu grafica plasata in pozitii optime si logice pentru a fi usor de gasit in timp ce conduceti in orice conditii.

Offline Map Navigation este acum integrata in unitatea de conectivitate a motocicletei, oferind navigare in timp real fara sincronizare sau tethering la un telefon mobil. Acest lucru permite ghidarea activa a rutei si planificarea rutei, impreuna cu rute A-B, puncte de interes preprogramate si multe altele.

Ramaneti conectat la lumea din afara castii dvs. este si mai usor, datorita unei unitati de conectivitate CCU3.0 imbunatatite, cu 32 GB spatiu de stocare si 3 GB RAM, care ruleaza in cele din urma sistemul de operare Android Automotive. Acest lucru permite conectivitate IoT cu eSim, o antena GPS, Bluetooth si Wi-Fi.

CCU3.0 asigura reconectarea perfecta cu smartphone-ul dvs. la fiecare ciclu de aprindere, permitand motociclitilor sa reia de unde au ramas in aplicatia muzicala de pe ecranul impartit – acum cu coperti de albume – si sa acceseze lista completa de contacte de pe telefon.

Cu aceasta noua abordare, va fi mult mai usor sa actualizati functiile si caracteristicile de-a lungul vietii motocicletei intr-un mod pe care il cunoastem din multe alte produse, cum ar fi telefoanele si dispozitivele electronice personale. Initial, toate actualizarile se vor face prin dealerul KTM, dar in viitor si prin aer direct la motocicleta.

Caracteristici cheie:

  • Noua unitate permite transmiterea in flux a aplicatiilor catre tabloul de bord
  • Posibilitatea de a activa viitoare actualizari Over-the-Air
  • 32 GB de stocare si 3 GB de RAM
  • IoT
  • eSim
  • GPS
  • Bluetooth
  • Wifi
  • Sistem de operare Android pentru automobile
  • Controlul nivelului audio la diferite intrari.

Tabloul de bord premium KTM nu reprezinta doar ceea ce este posibil pe o motocicleta, dar deschide si usile catre o generatie complet noua de arhitectura electronica premium. Acest lucru, impreuna cu ADN-ul KTM READY TO RACE, stabileste standardul pentru o experienta de condus cu adevarat captivanta si inteligenta. Aceasta este o noua era in tehnologie, in care bordul inovator TFT este doar inceputul unei calatorii in continua evolutie catre experiente mai inteligente si mai conectate.

Noul tablou de bord TFT va fi disponibil initial pe viitoarele modele premium KTM, urmand sa fie adaugate mai multe optiuni la gama in urmatorii ani.