Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  2025 Husqvarna Vitpilen 801

2025 Husqvarna Vitpilen 801

3 minute
2025 Husqvarna Vitpilen 801

Ergonomia sporty, motorul parallel twin potent si un set nou-nout de lumini diferentiaza modelul Husqvarna Vitpilen 801 de restul modelelor din gama Naked a producatorului suedez. Partenerul perfect pentru riderii care vor sa scape de monotonie in traficul aglomerat al orasului si sa evadeze din cotidian. Noua serie Vitpilen este simpla si moderna, imbratisand mostenirea brandului si peste un secol de inovatie. Putere rafinata, componente de greutate usoara, dinamica sportiva si o calitate exceptionala – toate acestea se combina pentru a livra o experienta pura de riding.

Vipilen 801 este un streetbike foarte capabil si dinamic care furnizeaza o experienta de pilotare cum nu s-a mai vazut. Designul este inspirat de stilul suedez al brandului si integreaza faruri LED, cu un inel de lumina inconjurand farul frontal pentru un look inconfundabil. Pura performanta provine de la motorul cu 2 cilindri in paralel, 105 cai putere cu multiple sisteme electronice de asistenta pentru rider care permit personalizarea livrarii puterii pentru un set-up customizat. Posibilitatile de personalizare se extind la suspensia WP ajustabila, premium, existand optiunea de pana la patru moduri de pilotare. Astfel, aceasta motocicleta Husqvarna devine accesibila unei tipologii mai largi de rideri.

Naked bike-ul Vitpilen 801 livreaza agilitate si stabilitate avansata datorita cadrului compact tubular din otel, cu geometrie dezvoltata pentru o noua „rasa” de motociclete de strada.

Ergonomia este gandita pentru a nu restrictiona miscarea si contribuie la incredere in timpul pilotarii. Saua, suporturile pentru picioare si capacul pentru rezervorul de combustibil il pun pe rider intr-o pozitie optima pentru a obtine un centru de gravitatie jos, ajutand la manevrabilitate pentru un nivel de control inalt. Ghidonul ajustabil adauga un nou nivel de customizare pentru Vitpilen 801.

Suspensia WP premium ofera performanta avansata in medii urbane, dar si pe drumurile din afara orasului. Furcile fata usor de reglat 43 mm WP APEX ofera o cursa de 140 mm si optiunea customizarii setarilor de compresie si rebound. Amortizorul WP pe spate, conectat direct la bratul oscilant din aluminiu pentru flexiune optimizata si stabilitate ofera o cursa de 150 mm pentru confort maxim si optiunea de tunare fina in preincarcare si rebound.

Puterea de stopare exceptionala provine de la sistemul cu doua frane J.Juan de ultima ora. Pe roata fata, doua discuri flotante 300 mm sunt combinate cu etriere radiale cu 4 pistoane, in timp ce discul spate 240mm, etrier cu doua pistoane are grija de franare. Aditional, sistemul Bosch ABS poate fi inlocuit cu Supermoto ABS. Acest lucru va dezactiva ABS-ul pe roata spate pentru a permite riderilor avansati sa alunece in colturi.

In termeni de tehnologie, 2025 Husqvarna Vitpilen 801 vine echipata cu un dashboard 5-inch TFT, plus Unitate de Conectivitate standard. Cu un smartphone conectat via Bluetooth, riderul poate asculta si controla muzica, precum si initia sau primi apeluri. Modul RCM (Remote Control Mode) ii permite pilotului sa controleze aplicatia Ride Husqvarna Motorcycles cu butoanele de pe ghidon pentru simplitate si siguranta.
O data downloadata pe smartphone inainte de pilotare, aplicatia Ride Husqavarna Motorcycles ofera conectivitate si explorare nelimitata. In combinatie cu Vitpilen 801, navigatia Turn-by-Turn de pe dispozitivul riderului poate fi afisata pe ecranul TFT permitand riderului sa urmareasca cu usurinta directiile si sa aleaga cea mai rapida ruta de la A la B.