Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  2025 KTM SX-E

2025 KTM SX-E

4 minute
2025 KTM SX-E

KTM este pregatit pentru viitoarele faze de mobilitate electrica pentru a-i incuraja pe juniori sa faca primii „pasi” pe doua roti si pentru a le valorifica aptitudinile pana in punctul in care mentalitatea READY TO RACE devine un mod de viata.

Seria de modele mini cross 2025 KTM SX-E reprezinta un reper in industrie in ceea ce priveste angajamentul de a aduce calitate. KTM SX-E 5 si KTM SX-E 3 inseamna ore de distractie, invatare si stimuleaza fluxul de adrenalina, dar nu sunt „jucarii”: startul catre o noua era pentru urmatoarea generatie de rideri si raceri.

Lineup-ul 2025 KTM SX-E se caracterizeaza prin avansuri tehnologice si multiple componente si dotari de ultima ora. In cazul lui KTM SX-E 5 motorul cu magnet permanent racit cu apa si complet electric ofera cu 30% mai mult timp de pilotare fata de versiunea anterioara si putere de varf de 5.0 kW. Unitatea este rezistenta la apa si la praf, astfel incat asigura uzura redusa si nu necesita mentenanta. Unitatea de control integrata ECU garanteaza o livrare a puterii directa, foarte controlabila. Pachetul satisface cerintele pentru racing. O alternativa READY TO RACE reala si de inalta calitate pentru modelele de motociclete copii alimentate de un motor 50cc pe benzina. KTM SX-E 3 este echipat cu un motor racit cu aer capabil sa livreze 3.8 kW. Pe ambele motociclete KTM exista un instrumentar cu display multifunctional care arata starea si nivelul de incarcare al bateriei, precum si una dintre cele sase harti diferite care administreaza cat de puternica si rapida este potenta unitatii de putere prin acceleratie.

Una dintre cele mai extraordinare caracteristici ale gamei KTM SX-E consta in dimensiunile ajustabile ale vehiculelor. Subcadrul este realizat din elemente din plastic consolidate cu fibra de sticla, usoare si care pot fi montate in diferite pozitii pentru a se potrivi taliei riderului junior. Variaza intre 634-682 mm si poate fi urcat sau coborat prin miscari simple ale seii si caroseriei. Se poate obtine o sa de inaltime mai joasa prin modificarea pozitiei furcilor in clemele triple si prin schimbarea pozitiei amortizorului pe spate. Cadrul este forjat din otel crom-molibden de inalta rezistenta pentru agilitate si stabilitate precisa.

Pedigriul motocicletelor KTM pentru adulti inseamna ca echipamentul de suspensii pentru KTM SX-E 5 este formidabil. Furca pe aer inversata 35 MM WP XACT complet ajustabila si cursa de 205 mm asigura confort si incredere. Arcul pe aer echipat pe piciorul stang al furcii poate fi reglat in functie de greutatea riderului prin utilizarea unei pompe de aer. Amortizorul WP XACT este, de asemenea, flexibil si ofera performanta de amortizare excelenta cu o cursa de 193 mm. KTM SX-E 3 este echipat cu o furca non-ajustabila inversata 35 mm WP XACT, cursa 144 mm si cu amortizor pe spate, cursa 129 mm.

Bateria din dotarea lui KTM SX-E 5 este construita din 84 de celule litiu-ion moderne intr-o carcasa robusta din aluminiu turnat, oferind energie pentru 907 Wh: suficient pentru doua ore de pilotare intr-un ritm relaxat sau 30 minute de abuz de acceleratie in conditii de curse. KTM SX-E 3 are baterie cu 60 celule pentru 648 Wh pentru o rata similara de riding, dar noul cablu ofera posibilitatea inlocuirii bateriei si upgradarii acesteia de la fratele mai mare, asigurand mai mult timp petrecut in sa. Fiecare motocicleta are un sistem de management al bateriei avansat care gestioneaza si conserva ciclul de viata al bateriei.

Timp de incaracre pentru KTM SX-E 5 a fost redus, cu 0-80% capacitate in 45 minute, in timp ce 0-100 este posibil in 70 minute. Incarcatorul universal extern care furnizeaza pana la 900 W poate fi conectat la orice priza 110 sau 230 volti. KTM SX-E 3 se va incarca de la 0-20% in 20 minute, 20-80% in 100 minute si pana la 100% in 140 minute. Ambele modele e-motocross pentru copii dispun de un senzor de rostogolire care taie puterea in eventualitatea unei prabusiri. Modurile de riding pot fi blocate si salvate.

Motocicletele 2025 KTM SX-E beneficiaza de parti moderne. De exemplu: ghidon NEKEN plat din aluminiu si manere ODI lock-on, jante usoare din aluminiu, negre anodizate (10” pentru KTM SX-E 3 si 12” pentru KTM SX-E 5) cuanvelope MAXXIS MAXXCROSS-ST pentru tractiune superba pe teren variat. Un alt aspect comun cu gama KTM SX pentru adulti consta in discurile ondulate pe fata si pe spate si etriere de frana hidraulice. KTM SX-E 3 are o frana spate montata pe ghidon si KTM SX-E 5 are frana operata cu piciorul. Designul celor doua motociclete pentru copii KTM SX-E aduce inovatia graficii in matrita, cu o schema de culoare indrazneata pe portocaliu care subliniaza look-ul de fabrica al cadrului oranj, caroseriei inguste gandite pentru curse si al seii oranj.

Seria 2025 KTM SX-E va iesi de pe linia de productie din Austria in noiembrie si va fi disponibila la dealerii autorizati din decembrie.