Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Academia KTM MXGP prinde forma pentru sezonul 2025

Academia KTM MXGP prinde forma pentru sezonul 2025

5 minute
Academia KTM MXGP prinde forma pentru sezonul 2025

KTM isi extinde si consolideaza Academia KTM MXGP: structura creata pentru a ajuta tinerele talente sa se dezvolte in lumea curselor MXGP si in Campionatul Mondial FIM Motocross. Fabrica a confirmat acordurile pentru sezonul 2025 si urmatorii ani cu Racestore KTM Factory Rookies, Gabriel SS24 KTM Factory Juniors si Van Venrooy KTM Racing pentru nivelurile lor in Campionatul European de EMX si Marele Premiu.

Actualele proiecte 2024 cu Racestore KTM Factory Rookies si echipele Gabriel SS24 KTM au debutat cu indrazneala.

Sub supravegherea fostului rider KTM Factory, Thomas Traversini din set-up-ul Racestore KTM Factory Rookies, tanarul olandez Gyan Doensen conduce in Campionatul EMX125 alaturi de motocicleta KTM model 125 SX. Acesta a castigat 6 moto din 20 in sezonul prezent si cu 9 rezultate moto in top trei. Mai ramane o singura runda (doua moto), in timp ce echipa a cucerit titluri in Italia si Olanda. In 2025, Racestore KTM Factory Rookies va continua misiunea in EMX125 cu Nicolo Alvisi (al doilea lor rider curent si cel care a inscris trei rezultate in top trei pana acum, inclusiv primul sau triumf general la Grand Prix-ul Elvetiei) si Aron Katona (un tanar ungur care este pe pozitia a opta in competitia 2024 EMX125).

La clasa EMX250, urmatorul pas pe scare Campionatului European, fostul rider Red Bull KTM Factory Racing, Shaun Simpson ghideaza un alt talentat tanar olandez, Cas Valk, intr-un clasament garantat in top trei pentru 2024. Cas a dus motocicleta KTM 250 SX-F la cinci steaguri si are un total de 11 clasificari in top trei. Este pe locul tert, la 10 puncte diferenta de P2. Gabriel SS24 KTM va deveni echipa oficiala Factory Juniors si il va conduce pe Gyan Doensen spre EMX250 alaturi de KTM 250 SX-F, apoi ii va ura bun venit lui Maximilian Werner (germanul se afla momentan pe locul al saptelea in clasamentele EMX250).

Aspiratia la titlu si evolutia aptitudinilor riderilor, precum si dezvoltarea mentalitatii de curse sunt indicatori clari ca programul functioneaza pentru 2025. KTM va coopta pe Van Venrooy KTM Racing pentru organizare de anul urmator, in drumul spre MX2. Van Venrooy KTM Racing ii va oferi lui Cas Valk prima experienta a Campionatului Mondial FIM MX2 cu echipament de fabrica KTM 250 SX-F.

Thomas Traversini, Manager de echipa, Racestore KTM Factory Rookies:

„Primul nostru sezon a fost pozitiv. Am luptat in fiecare serie, in timp ce pentru Nicolo a fost un an de invatare si el s-a descurcat bine in ciuda unei accidentari. Multi oameni vorbesc despre el. Am inceput proiectul in noiembrie trecut si am lucrat non-stop. Suntem la un nivel bun si sunt optimist in ceea ce priveste sfarsitul lui 2024 si urmatorul sezon. Atat Nicolo, cat si Aron au dat dovada de lucruri bune. Cred ca facilitatile si modul nostru de a ajuta riderii ne permit sa privim spre 2025 cu incredere”.

Shaun Simpson, Manager de echipa, Gabriel SS24 KTM Factory Juniors:

„In ultimii ani, am incercat sa construim ceva de succes. Josh Gilbert concureaza in Campionatul Mondial MXGP 2024 si, de asemenea, il ajutam pe Cas Valk sa se afirme in cursele EMX250. Progresul nostru a atras cu adevarat atentia asupra importantei EMX250 in dezvoltarea tinerilor rideri si a avea o echipa si o structura buna, astfel incat acestia sa poata trece in formula de fabrica de curse KTM. Este important pentru noi a fi parte din aceasta calatorie ca echipa si simt ca pot oferi expertiza mea. Este grozav sa fac parte din programul de fabrica la Juniori si doresc sa multumesc KTM si celor care au avut incredere in mine si lui Simon Gabriel. Pentru noi ca echipa micuta din UK este un vis, si vom face tot ce vom putea pentru KTM, piloti si sponsorii nostri. Este o provocare atractiva sa ne concentram asupra titlului EMX250 si pentru 2025 speram sa-i ajutam pe Gyan si Max”.

Klaas Hattem, Manager de echipa, Van Venrooy KTM Racing Team:

„In primul rand, multumim KTM pentru ca a facut posibila revenirea in MXGP in 2025. Planul si suportul de fabrica structurat pe care ni le-au acordat sunt foarte atractive pentru noi si permit oportunitati fantastice pentru echipa pentru a-i ajuta pe tinerii rideri KTM sa faca urmatorul pas in cariera. Echipa impreuna cu KTM este READY TO RACE in viitor”.

Robert Jonas, Vice Presedinte OFFROAD Racing:

„Pentru acest an, am facut pasi in directia stabilirii unui parcurs potrivit pentru talentele de curse motocross si partenerii pe care i-am ales au realizat o treaba extraordinara, drept dovada rezultatele si progresul riderilor in piramida Campionatului European. Pentru 2025, ne incanta sa extindem proiectul cu aditia Van Venrooy KTM Racing si sa largim obiectivele alaturi de Racestore KTM Factory Rookies si crearea echipei de juniori Gabriel SS24 KTM Factory Juniors. Acest lucru inseamna ca vom oferi riderilor care au actualmente contract un traseu solid pentru a atinge obiectivele comune, dar si sa pavam drumul pentru viitoarele talente care viseaza sa concureze intr-o buna zi la Marele Premiu cu Red Bull KTM Factory Racing. Multumesc partenerilor si munca pentru 2025 va incepe in curand”.