Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Aprilia Racing, pregatita pentru a doua jumatate a sezonului

Aprilia Racing, pregatita pentru a doua jumatate a sezonului

2 minute
Aprilia Racing, pregatita pentru a doua jumatate a sezonului

Dupa pauza de vara, al zecelea GP al sezonului va avea loc pe circuitul Silverstone in acest weekend. Cursa istorica coincide cu a 75-a aniversare a Campionatului Mondial MotoGP.

Aleix Espargaró revine pe pista dupa ce a ratat Sachsenring GP din cauza unei fracturi la mana dreapta in cursa de sprint la Assen. Spaniolul se reintoarce pe un circuit care ii aduce amintiri minunate: victoria de anul trecut in cursa principala pornind de pe a douasprezecea pozitie si primul podium Aprilia in era MotoGP in 2021.

Maverick Viñales vrea sa isi ia revansa dupa un Sachsenring GP plin de provocari. Riderul spaniol a avut rezultate impresionante la Silverstone, unde a castigat de doua ori: la Moto3 in 2012 si in MotoGP in 2016. Cu Aprilia, a obtinut doua podiumuri: al treilea loc in cursa sprint de anul trecut si locul doi in cursa principala in 2022.

Circuitul Silverstone este considerat unul dintre cele mai rapide din intregul calendar si unul dintre cele mai prestigioase din lumea motorsport, cu peste 70 de ani de istorie. Este un circuit tehnic cu linii drepte lungi, zece viraje la dreapta si opt la stanga.

ALEIX ESPARGARÓ,#41: „Este un circuit care chiar imi place, nu doar pentru victoria de anul trecut, ci si deoarece a fost unul din momentele istorice de cand m-am alaturat Aprilia, cu primul nostru podium in 2021. Silverstone se potriveste pentru modelul RS-GP foarte bine si ma incanta si pe mine, scopul este sa repet rezultatul din 2023. Anul trecut, motocicletele Aprilia au fost mereu in frunte. Speram sa facem bine; echipa Noale a muncit in pauza de vara pentru a imbunatati motocicleta”.

MAVERICK VIÑALES, #12: „Intotdeauna m-am simtit competitiv la Silverstone, este mereu palpitant sa concurezi aici, pe un circuit incarcat de istorie. Sunt plin de energie dupa pauza de vara, m-am antrenat si sunt pregatit sa infrunt a doua jumatate a sezonului. Vom incerca sa exploatam potentialul complet al motocicletelor Aprilia. Raúl va pilota RS-GP24 pentru prima data. Va fi grozav sa avem patru motociclete 2024 pe circuit si foarte folositor pentru a aduna cat mai multe date posibil”.