Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  David Alonso si CFMOTO Aspar Team vor concura la Moto2

David Alonso si CFMOTO Aspar Team vor concura la Moto2

2 minute
David Alonso si CFMOTO Aspar Team vor concura la Moto2

Tanarul lider columbian conduce in Campionatul Mondial Moto3 cu 75 de puncte. Au mai ramas 8 curse.

David Alonso se va muta in competitiile Moto2 alaturi de echipa CFMOTO Aspar. Riderul din Columbia, care s-a impus in fruntea Campionatului Mondial Moto3 cu 75 puncte fata de locul secund, cu 8 curse pana la finalul sezonului, a devenit primul pilot care incheie antrenamentele echipei, din Campionatul Spaniol pana in categoria Moto2.

Pentru Alonso, acesta este al optulea sau sezon alaturi de Aspar Team de cand a debutat cu echipa in 2018, in Campionatul Spaniol. In aceasta perioada si pana in prezent Alonso a devenit campion de trei ori: a castigat titlul 85GP spaniol in 2018 pilotand o motocicleta CFMOTO, Cupa de Talente Europeana in 2020 si Cupa Red Bull Rookies in 2021. Dupa doua sezoane in GP-ul Juniorilor, Alonso a trecut in Campionatul Mondial Moto3 la varsta de 16 ani.

In anul de debut, Alonso a cucerit, de asemenea, patru victorii si un total de opt podiumuri care i-au permis sa incheie campionatul pe locul al treilea, la distanta de 29 puncte fata de campion. In 2024, el a stabilit reperul in categorie, cu 7 victorii in primele douasprezece curse si cu cele mai multe puncte in toate categoriile Campionatului Mondial.

David Alonso: „Cred ca este momentul perfect pentru a trece la Moto2. Anul acesta aratam de ce suntem in stare si obiectivul va fi sa concuram la categoria intermediara cu titlul Moto3. Sunt mandru ca am facut acest pas alaturi de CFMOTO Aspar Team, care este mai mult decat o echipa pentru mine, este a doua mea familie. Au avut incredere in mine la finalul lui 2017, in Campionatul Spaniei, cand aveam unsprezece ani, si impreuna am obtinut totul. Vreau sa continui sa cresc impreuna cu ei si sa avem parte de multe succese”.

Jorge Martínez “Aspar”: „David este cel mai mare exponent al muncii din ultimii ani alaturi de riderii tineri si este o bucurie sa putem spune ca anul viitor el va fi unul din riderii nostri la Moto2. A crescut cu noi si este acum la un nivel foarte inalt in Moto3. Speram sa incheiem anul cu titlul si ca va face trecerea la Moto2 in calitate de campion mondial”.