Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Josep Garcia a incheiat victorios runda a 4-a din Campionatul Mondial de Enduro FIM 2024

Josep Garcia a incheiat victorios runda a 4-a din Campionatul Mondial de Enduro FIM 2024

2 minute
Josep Garcia a incheiat victorios runda a 4-a din Campionatul Mondial de Enduro FIM 2024

Riderul Red Bull KTM Factory Racing, Josep Garcia, s-a mentinut la conducere in Campionatul Mondial FIM EnduroGP prin victoriile din runda a patra care s-a desfasurat in Italia, atat in categoria EnduroGP, cat si la Enduro1. Spaniolul s-a bucurat de dominatia in ambele categorii in prima zi la Bettola, inainte de a livra o plimbare incredibila in ziua a doua pentru a-si adjudeca locul al treilea in EnduroGP si un rezultat runner-up in Enduro1.

Asteptand cu nerabdare runda a patra in Italia, Garcia si-a putut consolida pozitia in topul clasamentelor EnduroGP alaturi de motocicleta KTM model 250 EXC-F. Cu 3 victorii in 6 starturi deja securizate pentru sezonul 2024, spaniolul nu a pierdut vremea si a atacat traseul de la inceput.

In mod clar bucurandu-se de testul cross de viteza, si cu cei mai rapizi timpi in ambele teste – extrem si enduro, Garcia a construit o conducere confortabila. El a reusit cel mai rapid timp la testul cross final. Pilotul KTM a securizat o victorie de 44 secunde in Enduro1.

In ziua a doua in Italia, Garcia s-a mobilizat din nou pentru o a doua victorie. Din pacate, o greseala costisitoare la testul de deschidere enduro l-a obligat sa depuna eforturi pentru a-i prinde din urma pe ceilalti rideri. Luptand de pe pozitia 28, spaniolul a urcat inapoi in clasament, clasandu-se pe 3 la general, dupa incheierea a sase teste speciale din opt.

In cele din urma, Josep s-a clasat al treilea la EnduroGP si a incheiat un rezultat ca runner-up in Enduro1. Limitand in mod excelent orice probleme in ziua a doua, Josep conduce in clasamentul EnduroGP cu 10 puncte si are acum cu 6 puncte in plus in Enduro1.

Campionatul Mondial EnduroGP continua cu runda a cincea la Gelnica, in Slovacia, intre 12-14 iulie.

Josep Garcia: „A fost un weekend bun in Italia. Sunt foarte multumit de victoria de sambata si, chiar daca nu am putut-o repeta duminica, am avut totusi o cursa reusita, puternica. Conditiile de vreme au fost diferite in cele doua zile. Uscat si prafuit in prima zi. Traseu umed si noroios in a doua zi. In fiecare zi am avut o viteza buna. Indreptandu-ma spre runda a cincea, inca ma aflu la conducere in ambele clase, asa ca sper sa ma mentin in frunte si dupa runda din Slovacia”.