Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  KTM a introdus lineup-ul enduro KTM EXC 2025

KTM a introdus lineup-ul enduro KTM EXC 2025

3 minute
KTM a introdus lineup-ul enduro KTM EXC 2025

Seria 2025 KTM EXC introduce o serie de rafinamente si elemente cheie in lineup-ul Enduro, aducand peste 30 de ani de performanta derivata din lumea curselor, tehnologie de ultima ora si distractie nelimitata pe traseu.

Cu peste trei decenii de victorii in Campionate Mondiale de Enduro – si nenumarate titluri regionale – gama KTM EXC 2025 este pregatita sa-si mentina dominatia pe scena enduro. Dupa o revizuire semnificativa de 95% din 2024, linia 2025 continua sa foloseasca suspensii revolutionare, cadru si caroserie rafinate si tehnologie care defineste industria.

Cea mai notabila schimbare este makeover-ul „portocaliu”. Aici, elementele mov inspirate din anii 1990 sunt inlocuite de o grafica atemporala pe gri-argintiu peste caroseria predominant portocalie si un cadru negru. Saua ramane portocalie, avand o husa cu aderenta ridicata si benzi de prindere texturate, care pot fi gasite si pe protectiile cadrului, carcasele rezervorului si suportul de bara.

Pe spate, manevrabilitatea este si mai rafinata, datorita noilor setari pentru amortizorul WP XPLOR PDS, rezultand un echilibru imbunatatit al presiunii si un risc mai mic de cavitatie. De asemenea, bratul oscilant primeste o actualizare, cu o unitate prelucrata pentru a imbunatati durabilitatea planarului cu lant.

Pe fata, o rola noua si actualizata a rezervorului de combustibil fixeaza acum rezervorul mai ferm in pozitie, pastrand in acelasi timp cadrul protejat impotriva frecarii. La ghidon, un nou comutator de pornire/oprire este preluat din gama KTM SX.

Cea mai mare veste a anului 2025 este reintroducerea in gama a unui model KTM Motorcycles de tip Enduro de 125 cmc dedicat. Dupa un deceniu de absenta (2016 a fost ultimul model UE pentru a fi exact), KTM 125 XC-W a revenit in 2025 pentru a-si recupera dominatia in categoria Junior Enduro de 125 cmc.

KTM 125 XC-W este proiectat special pentru scopuri de competitie. Se distinge de alte modele KTM in 2 timpi cu mai multe caracteristici distincte. Utilizeaza motorul KTM 125 SX 2025, dar incorporeaza componente de transmisie Enduro si Stator de la KTM 150 EXC. Spre deosebire de alte modele din gama KTM Enduro in 2 timpi., KTM 125 XC-W nu include un rezervor de ulei suplimentar intre rezervorul de combustibil si capul de directie, facandu-l singurul model pre-mix in acest sens. In plus, vine standard cu un comutator de selectare a hartii. Toate celelalte componente principale sunt identice cu gama KTM EXC.

Toate modelele din gama pastreaza cadrul hidroformat, taiat cu laser si sudat cu robot, care este renumit pentru parametrii sai de flexibilitate, feedback-ul pilotului si stabilitatea in linie dreapta, in timp ce o furca cu arc WP XACT Closed Cartridge de 48 mm si amortizorul WP XPLORE PDS se ocupa de sarcinile de suspendare.

Gama KTM EXC 2025 in 2 timpi va consta din KTM 125 XC-W, KTM 150 EXC, KTM 250 EXC si KTM 300 EXC. Gama in 4 timpi ramane neschimbata: KTM 250 EXC-F, KTM 350 EXC-F, KTM 450 EXC-F si KTM 500 EXC-F.

Gama KTM EXC 2025 este punctul culminant al eforturilor indelungate de cercetare si dezvoltare la nivel competitional pe scena Enduro mondiala. Cu performante dinamice de curse, ergonomie concentrata si tehnologie de varf, gama KTM Enduro 2025 este pregatita pentru cele mai dure provocari si pentru a redefini limitele.

Ca intotdeauna, colectiile dedicate de echipamente offroad – KTM PowerWear – si parti  – KTM PowerParts sunt concepute pentru a oferi cele mai inalte niveluri de performanta si protectie, cu produse gata sa raspunda nevoilor riderilor amatori si celor profesionisti.

Noua gama KTM EXC 2025 va iesi de pe linia de productie din Austria in iunie si va fi disponibila la dealerii autorizati KTM din iulie.