Acasă > Stiri > Stiri ATVROM  >  Perrone completeaza lineup-ul Red Bull KTM Tech3 Moto3 pentru 2025

Perrone completeaza lineup-ul Red Bull KTM Tech3 Moto3 pentru 2025

2 minute
Perrone completeaza lineup-ul Red Bull KTM Tech3 Moto3 pentru 2025

Castigatorul Red Bull MotoGP Rookies Cup, Valentin Perrone, se alatura echipei Red Bull KTM Tech3 incepand cu sezonul urmator. La inceputul campaniei 2025, Perrone va avea 17 ani. El a urcat pe scara competitiilor regionale si nationale spaniole, reusind sa inscrie un podium in Cupa Europeana de Talente 2023.

In 2024, Perrone s-a afirmat in Red Bull MotoGP Rookies Cup castigand la Mugello si Misano. Cea mai inalta clasificare a sa este locul al doilea in recenta runda a opta din unsprezece de la Jerez.

In 2025, Perrone va fi rookie Moto3 si va imparti o boxa cu Jacob Roulstone. Echipa se va converti la portocaliul KTM si va concura cu motociclete KTM model KTM RC4.

Valentin Perrone: „Pasul spre Moto3 este un vis devenit realitate si sunt fericit sa ma alatur noii mele familii, echipa Red Bull KTM Tech3, pentru urmatoarele doua sezoane. Ii multumesc lui Hervé Poncharal pentru incredere si echipei care m-a ajutat sa ating acest tel. 2025 va fi un an dedicat invatarii, dar sunt foarte incantat de aceasta noua calatorie!”.

Hervé Poncharal, Red Bull KTM Tech3 Team Principal: „Suntem mandri sa anuntam prezenta lui Valentin Perrone, care completeaza lineup-ul nostru 2025 Moto3. L-am urmarit indeaproape pe tot parcursul anului si am ramas uimit de nivelul sau si de progresul facut, luptand in toate cursele cu rideri de top. El i se alatura lui Jacob pentru a forma un duo tanar si dinamic australiano-argentinian, si sunt destul de sigur ca se vor ajuta reciproc. Este, de asemenea, momentul sa anunt revenirea la oranj, pentru ca echipa noastra Moto3 va reveni la culorile originale, sub numele de Red Bull KTM Tech3, aliniindu-se perfect proiectului nostru 2025 MotoGP. Relatia foarte apropiata pe care o avem cu KTM si Red Bull face ca echipa noastra sa fie platforma ideala pentru a-i primi pe cei mai buni rideri ai generatiei urmatoare”.